woensdag 12 februari 2014

Open Politiek Café

Zo noem ik het maar even (kop), want anders heet wéér een blog Open Coffee Bommelerwaard. Sta er overigens niet voor in dat dat niet nog een keer zal gebeuren. Misschien moet ik ze nummeren ...

Maar het gaat dus wél over Open Coffee Bommelerwaard. En hoe leuk ik het vind om daar dingen voor te organiseren, samen met mijn partner in crime Thea Thijssen. Op dit moment zijn we zeer doende met het Open Politiek Café. Op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen, ook hier in de Bommelerwaard. En het leek ons leuk een ontmoeting te organiseren tussen onze deelnemers (veelal zzp'ers en kleinere mkb'ers) plus andere geïnteresseerde ondernemers en de lokale politieke partijen, om die eerste groep de gelegenheid te geven hun eigen ondernemersvragen te stellen aan de tweede. Categorie: wat doen jullie voor ons? Wat denk je wat: alle partijen komen!

Vanmorgen, aansluitend aan onze reguliere Open Coffee-bijeenkomst, zaten wij met Marjolein van Nieuwkasteele om de tafel. Zij gaat op 26 februari, de datum van het Open Politiek Café zoals wij de bijeenkomst gedoopt hebben, vragers en antwoordgevers aan elkaar knopen en houdt de regie. En dat is fijn, want al die partijen willen natuurlijk graag het woord. De locatie is óók heel erg leuk: In de Roos in Zaltbommel, een horecabedrijf met een bijzonder karakter, want er werken mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het is trouwens gevestigd in het oude stadhuis in Zaltbommel, dus in de verte zweemt er nog wel iets van een passende politieke geur.

Vandaag hebben we ook WOL geïntroduceerd, zeg maar onze mascotte. De naam is een knipoog naar Owl uit Winnie-the-Pooh (de echte dan, hè) die zijn eigen naam zo schreef. Onze gastheer, Rabobank Bommelerwaard, serveert de koffie en thee gratis, want ja, het is geen horecagelegenheid, maar daar willen we toch iets voor terugdoen. En dat doen we met WOL, onze spaaruil. Aan het eind van iedere reguliere Open Coffee-bijeenkomst - en dat is dus iedere tweede woensdag van de maand - mogen onze bezoekers op vrijwillige basis iets aan WOL doneren. En dat geld geven we dan eens in de zo veel tijd aan de bank, die het mag toevoegen aan een lokaal maatschappelijk project dat zij ondersteunen.

Samenwerken, delen, uitwisselen. Ik krijg er energie van.

(Wil je je aanmelden voor het Open Politiek Café? Kan, hoor. Nee, sorry, ik bedoel natuurlijk: leuk! Stuur een mailtje naar info@opencoffeebommelerwaard.nl, of meld je aan via Facebook. Wolkom! Of is dat heel erg flauw?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten