vrijdag 2 mei 2014

Sociale 'meidia'

Sociale media. Hele volksstammen Facebooken; vroeger - nou ja, vroeger - was dat vooral de jongere generatie, maar die begint bij de aanblik van een vader of moeder of opa of oude tante op datzelfde platform meer en meer uit te wijken naar hippere hangouts (je wilt je moeder niet zien rondrennen in een bikini in Spanje en je wilt óók niet dat ze ziet wat jij zoal zit te doen als zij niet kijkt). Dan heb je nog Twitter, dat naar het schijnt ook over zijn hoogtepunt heen is en tot slot - helemaal niet tot slot, maar ik noem een paar van de meest gangbare podia - is er LinkedIn. Volgens mij redelijk stabiel. Het is vooral een zakelijke ontmoetingsplek.

Er zitten 467.892 nadelen aan sociale media, maar ze brengen ook leuke dingen met zich mee. Via en met penvriendin - what's in a name - Penny ontstond er ineens een klein collectiefje van Vier Dames. De andere twee kende ik al best goed, maar zo samen was en is het een nieuwe constellatie. Geboren uit, primair natuurlijk, heel veel plezier, maar dus ook uit gezamenlijke ontmoetingen op de diverse virtuele podia.

Vorige week vertrok het gezelschap een dagje naar Amsterdam. Waar we al met al zo'n tien kilometer door de stad sjouwden. Door de Negen Straatjes, de Jordaan, en zo, via de binnenste binnenstad, langs Dam, 'Nieuwezijds' en 'Ouwezijds'. Om uiteindelijk bij het Muziekgebouw aan 't IJ neer te strijken. Penny ondertussen als 'socialmediareporter', zodat mij hier en daar nog steeds gevraagd wordt hoe het in Amsterdam was. Want de foto's en de Foursquares vlogen door de lucht. Ook dat hoort erbij. En wat goed is om te constateren: we zwaaien en liken virtueel wat af, maar we doen het in het echt ook heel leuk samen. We zijn sociale meidia!

Uitwaaien, veel zien, zingen en verschrikkelijk veel lachen. En #, ook heel veel #. Wat kun je dáár een lol mee hebben hè, #Penny, #Marga en #Nancy?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten